• Home
  • Wat doen we
  • Wie zijn we
  • Werkwijze
  • Contact
  • Home
    • Home
  • Pages
    • Services
    • 404 Error
  • Blog
    • All News
  • Contact

Hoe?

Samen geven we invulling aan de therapie – van start tot afronding. eHealth-modules ondersteunen daarbij. We zijn eerlijk over wat haalbaar is, gebruiken humor in onze gesprekken

en we laten met het Keurmerk Basis GGZ zien dat we een stapje extra doen als het gaat om kwaliteit van zorg.

VEELGESTELDE VRAGEN

Jouw traject

Laagdrempelig en no-nonsense.

Kennismaken

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we je klachten én doelen. Samen bekijken we de behandelmogelijkheden en kiezen we de vorm die het beste bij je past. Mocht de match niet goed zijn of heb je andere zorg (specialistische ggz) nodig, dan kijken we met je mee naar de vervolgstappen.

Het plan

Een behandeling voor volwassenen (>18 jaar) valt onder zogenaamde basis GGZ en bestaat uit 5 tot maximaal 14 gesprekken, natuurlijk afhankelijk van jouw klachten en de doelen. We streven er naar om het traject zo kort mogelijk te laten duren.
Voor jeugd (4 t/m 17 jaar) kan dit, wanneer de hulpvraag complexer is, langduriger zijn. De behandeldoelen proberen we zo concreet mogelijk te omschrijven. Ook bespreken we met jou of we eHealth kunnen inzetten. Je krijgt dan informatie en opdrachten waarmee je thuis verder aan de slag kan. Klik hier voor informatie over eHealth.
Kijk bij de veelgestelde vragen voor meer uitleg over de basis GGZ. Dit is het type zorg dat Mentaal Losser biedt aan volwassenen.

Jouw omgeving

Je kunt bij ons altijd een naaste meenemen naar het gesprek. Denk dan aan je partner, familie of vriend(in). Wij vinden dit belangrijk omdat je omgeving je kan steunen tijdens de therapie. Ook kan het fijn zijn als jouw omgeving begrijpt waar je mee zit. Mocht jouw omgeving meer informatie willen over jouw probleem of behandeling, dan kunnen we dit via onze E-health modules aanbieden. (klik hier voor meer informatie over E-health)

Jouw voortgang

Regelmatig kijken we hoe het gaat. Zijn je klachten al verminderd, zitten we op de goede weg, ervaar je de behandeling als prettig en zinvol. We gebruiken hiervoor korte vragenlijsten. Deze gaan over de klachten en over je ervaringen.

Afronden

Hoe lang jouw behandeling duurt, is afhankelijk van jouw klachten. We leggen dit vast in het behandelplan en passen daar waar nodig aan. In het laatste gesprek nemen we ruim de tijd om met jou door te nemen wat je kunt doen bij een eventuele terugval. Heb je gebruik gemaakt van een van onze modules binnen de E-health, dan blijft deze voor je openstaan. Zo kun je altijd de voor jouw belangrijke informatie blijven inzien.

De kwaliteit

Goede kwaliteit kenmerkt zich door zelfkritisch zijn en blijven ontwikkelen. We meten om te weten en te verbeteren. En we staan open voor feedback.

Keurmerk

Mentaal Losser draagt het Keurmerk Basis GGZ. Dit is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ. We laten daarmee zien dat we de lat hoger leggen dan wettelijk vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continue verbetering en de inzet voor de ontwikkeling van de GBGGZ landelijk.

Jaarlijks laten we zien dat en hoe we invulling geven aan de normen van het Keurmerk. Dit gebruiken we ook voor onszelf als moment om onze dienstverlening te evalueren.

Richtlijnen

Elke behandeling is op maat. Wat past bij jou en wat totaal niet? Maar er zijn ook wetenschappelijke inzichten over wat wel werkt en wat niet. Deze inzichten zijn opgenomen in de kwaliteitsstandaarden voor de GGZ. Bij Mentaal Losser werken we met deze GGZ standaarden. Dit zijn algemene richtlijnen waarin beschreven staat hoe je behandeling wordt vormgegeven. 

Kwaliteitsstatuut

Vanaf 1 januari 2017 is iedere GGZ-aanbieder wettelijk verplicht om over een kwaliteitsstatuut te beschikken. Hiermee laten we zien hoe we invulling geven aan de wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld rondom samenwerking, informatieverstrekking en bereikbaarheid. Het Kwaliteitsstatuut is bij ons op te vragen en inzichtelijk binnen de praktijk.

Met het Kwaliteitsstatuut is ook vastgelegd dat wij werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en Nederlandse Vereniging voor Onderwijskundigen en Pedagogen (NVO). In onze behandelmethoden volgen wij de geldende zorgstandaarden.

Registratie en bijscholing

We vinden het belangrijk om onze kennis up to date te houden. Vanuit de BIG-registratie (Beroepen in gezondheidszorg) is dit een vereiste. Daarom volgen we regelmatig bijscholing. Intern en regionaal nemen we deel aan intervisie.

Meten = weten

Met Routine Outcome Measurement (ROM) houden we het effect van de therapie in de gaten. Met andere woorden: doet de therapie wat het moet doen? Ook laat het zien of de kwaliteit van de therapie aansluit bij de wens. Dit onderzoek bestaat vooral uit vragenlijsten. Eén aan het begin van de therapie en één aan het eind. Wij bespreken de uitkomsten van de lijsten met je.

Tevredenheid

We vinden jouw ervaring erg belangrijk. Daarom meten we deze middels een vragenlijst, ook wel de CQ-index. De gemiddelde resultaten (schaalscores en een rapportcijfer) van deze vragenlijst kunnen we vergelijken met die van andere aanbieders – omdat die dezelfde vragenlijst gebruiken kunnen we dan appels met appels vergelijken. Dat geeft ons veel waardevolle informatie om onze processen te verbeteren.

Resultaten – Cliëntervaringen 2022
Ben je in behandeling geweest bij Mentaal Losser, dan krijg je de vraag om een evaluatieformulier in te vullen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk om te horen wat goed gaat en wat beter kan. In het jaar 2022 hebben wij 12 vragenlijsten retour gekregen (1 = ontevreden – 5 = zeer tevreden):

Bejegening: 4,8
Samen beslissen: 4,5
Uitvoering behandeling: 4,1
Rapportcijfer: 9,5

We zijn erg tevreden met het gemiddelde en proberen dit vast te houden en te verbeteren. Dit jaar focussen wij ons verder op de schaalscore ‘samen beslissen’. Dat betekent dat we meer informatie gaan geven over de verschillende behandelmogelijkheden, de eventuele resultaten en wat je zelf kunt doen via zelfhulpprogramma’s. Het doel is dat je meer regie krijgt en verantwoordelijkheid voelt voor je eigen proces. We doen het immers samen.
Aan het einde van 2023 bekijken we hoe ons dit gelukt is en waar we ons verder in willen ontwikkelen. Heb je tips: stuur ons een bericht!

Ons rapportcijfer

Wij willen het graag zo passend en goed mogelijk doen. Feedback is voor ons belangrijk. Er valt natuurlijk altijd wat te verbeteren. Echter zijn wij trots op onze score op Zorgkaart Nederland!

Zorgkaart Nederland - Gerben PsycholoogGerben Psycholoog is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Mentaal Losser

Contact Info

06 3438 7527
hallo@mentaallosser.nl
Lutterstraat 2a, Losser
Hoofdstraat 184, Overdinkel
    

Quick Links

Privacy Statement
Patiëntenportaal
Veelgestelde Vragen
Algemene Voorwaarden
Kwaliteitsstatuut

Handige Links

NVO
NIP
SKJ
NVG Twente

webdesign | WetNose