Buf
Dit is Buf, onze chef ‘vloergeluk’. Buf drentelt af en toe rond op onze hoofdlocatie in Losser. Buf kan je enthousiast begroeten, heeft hier ruim 10 jaar ervaring in, is lief voor kinderen, maar bang voor de bal.
Naast het toezien op een goede werksfeer heeft Buf de volgende taken:
• slapen
• vriendelijk begroeten
• slapen 😉
• bot bijten
• af en toe een blaf geven.
Anke Jonker
Als persoon ben ik iemand die het een ander zo comfortabel, gemakkelijk en zorgeloos mogelijk wil maken. Dat maakt dat ik heel goed in staat ben anderen te faciliteren en dat vind ik ook nog eens erg leuk om te doen.
Mijn functie bij Mentaal Losser is het ‘managen’ van de praktijk en alles wat daarbij komt kijken, waaronder het secretariaat. Kortom, ik zorg ervoor dat je je weg goed weet te vinden binnen Mentaal Losser want je hebt waarschijnlijk het eerste contact met mij.
Daarnaast probeer ik de behandelaren zo goed mogelijk te ontzorgen en bij te staan zodat ze zich helemaal kunnen focussen op datgeen waarvoor Mentaal Losser voor staat! Het bieden van no nonsens zorg met aandacht, gevoel en betrokkenheid voor kinderen en volwassenen.
Ik mag graag sparren en meedenken over hoe bepaalde processen achter de schermen zo goed en efficiënt mogelijk ingericht kunnen worden. En als ik het dan ook nog eens kan implementeren ben ik een gelukkig mens.
In de GGZ omgeving voel ik me helemaal thuis en ik hoop dat ik je op een laagdrempelige manier datzelfde gevoel kan geven als je bij ons aanklopt als het op dat moment even iets minder gaat en Mentaal Losser je kan helpen.
In mijn vrije tijd ben ik moeder van twee tieners en ik ben getrouwd met de leukste man. Ik ben dol op onze grote familievriend Joep, een heel lieve en onbenullige flatcoated retriever. De gezelligheid en warmte binnen ons gezin is heerlijk om in terug te komen na een drukke en goede dag op de praktijk.
Laura Hagen
Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik mijn studie voortgezet door de Master Pedagogische Wetenschappen te volgen in Amsterdam. Hoewel ik het daar erg naar mijn zin heb gehad, merkte ik al snel dat je mij wel uit Twente kunt halen maar Twente niet uit mij. Ik miste de vriendelijke ongedwongenheid, de gastvrijheid en de nuchterheid.
Ik vind het leuk dat ik binnen mijn werk als orthopedagoog bij Mentaal Losser kinderen en jongeren mag ondersteunen in hun ontwikkeling. Tijdens mijn werk in zowel de jeugdzorg als het beschermd wonen voor volwassenen heb ik gezien dat de weg naar volwassenheid en zelfstandigheid gaat met vallen en opstaan. Ik help je graag wanneer er vragen of zorgen zijn waar je zelf niet helemaal uitkomt.
In mijn werk vind ik persoonlijke aandacht belangrijk. Dit betekent dat ik het belangrijk vind dat jij je op je gemak voelt. Het betekent ook dat ik graag hoor wat je zorgen en vragen zijn en wat er goed gaat en waar je enthousiast van wordt. Ieder mens is uniek en ik kijk graag samen met jou wat voor jou past en hoe je jouw krachten en kwaliteiten kunt inzetten op de moeilijke momenten.
In mijn vrije tijd onderneem ik graag wat met mijn familie en vrienden. Samen een dagje winkelen, gezellig samen eten of tijd voor een fijn gesprek zijn dingen waar je mij vrolijk mee maakt. Maar ik kan ook erg genieten van een avondje op de bank met een leuke serie of een goed boek.
Noortje Kuipers
Toen ik in 2020 mijn Pabo-diploma had behaald wist ik zeker dat ik het werken met kinderen heel erg leuk vond. Ik wilde alleen nog wel graag wat meer over de kinderen en hun hele ontwikkeling weten, daarom ben ik later in 2020 begonnen aan de pre-master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In september start ik met de master, het laatste jaar van de opleiding, en mag ik mijn stage lopen bij Mentaal Losser.
Vanuit mijn werk, als leerkracht, en de kennis die ik heb opgedaan tijdens het eerste deel van mijn opleiding, vind ik het heel belangrijk dat ieder mens zichzelf kan zijn en zijn of haar eigen pad kan en mag bewandelen. Ieder mens is uniek!
In mijn vrije tijd ben ik vaak op het voetbalveld van de Tukkers in Albergen te vinden. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met mijn vriendinnen en familie, zoals winkelen, een avond op stap of gewoon lekker kletsen.
Vanaf september ben ik op dinsdag en woensdag als stagiaire in de praktijk te vinden. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.
Chantal ten Voorde
Binnen de behandelingen maak ik gebruik van verschillende interventies gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Na het behalen van mijn vwo-diploma ben ik in Groningen de studie Orthopedagogiek gaan doen. In het laatste jaar van deze studie ben ik via mijn stageplek in een baan gerold binnen het speciaal onderwijs voor moeilijk opvoedbare jongeren en bij de Dienst Ambulante Begeleiding van Attendiz (voormalige SSTS). Na een jaar heb ik binnen dezelfde stichting de switch gemaakt naar een school voor kinderen met autisme, ADHD en angststoornissen. Vijf jaar later ben ik overgestapt naar Onderwijs Centrum Het Roessingh, waar ik na een half jaar besloten heb om een baan te zoeken buiten het onderwijs. In deze periode heb ik onder andere bij Aveleijn gewerkt als woonbegeleider op een groep voor begeleid wonen voor jongeren en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Omdat het vak als orthopedagoog toch bleef kriebelen, ben ik sinds 2015 weer begonnen met psychodiagnostisch onderzoek en heb ik mijn werkzaamheden kunnen uitbreiden met het behandelen van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen.
In mijn werk vind ik het belangrijk om echt aandacht te hebben voor de persoon en aan te sluiten bij wat diegene nodig heeft. Iemand bewust maken van zijn of haar kracht en vaardigheden en die sterker maken waar nodig is!
Binnen Mentaal Losser ben ik voornamelijk bezig met behandeling van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met diverse problematiek en het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek.
Iris Blaauwbroek
Tot aan mijn achttiende heb ik in Losser gewoond, waarna ik naar Nijmegen ben verhuisd om de opleiding Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde te volgen. Hoewel ik een ontzettend mooie tijd heb gehad in Nijmegen, miste ik de Twentse nuchterheid, het dialect en het ‘dorpse’ gevoel. Ik merkte dat ik laagdrempeligheid en persoonlijke aandacht erg belangrijk vond en vind.
Binnen Mentaal Losser ben ik werkzaam als orthopedagoog. Ik help vooral kinderen en jongvolwassenen op het moment dat er vragen of zorgen zijn ontstaan tijdens het opgroeien of tijdens de weg naar volwassen- en zelfstandigheid. Naast dat ik graag wil horen wat je zorgen of vragen zijn, vind ik het ook belangrijk om te blijven kijken naar de dingen die goed gaan!
Ik vind het belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt. Samen kijken we naar wat het best bij jou past en wat het beste voor jou werkt. Ik heb namelijk gemerkt, zowel binnen het geven van studie- en huiswerkbegeleiding, als binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, dat maatwerk erg belangrijk is. Iedereen is anders.
Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn familie en vrienden. Ik vind het fijn om leuke dingen met ze te doen, zoals een dagje winkelen, een avond op stap of het voeren van een goed gesprek. Daarnaast probeer ik regelmatig te sporten, maar kan ik ook ontspannen van een avondje bankhangen.
Chantal Noorda
Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander dat ieder kind uniek is. En laat dat nou net het interessante van mijn baan zijn. Binnen ‘Mentaal Losser’ werk ik als psychodiagnostisch werker en houd ik mij vooral bezig met het afnemen en uitwerken van psychodiagnostisch onderzoek.
Na mijn opleiding psychodiagnostisch werk/toegepaste psychologie, heb ik ruim 10 jaar ervaring opgedaan in het doen van onderzoek bij kinderen. Ook volgde ik de opleiding intensieve ambulante gezinsbehandeling omdat ik nog beter bij deze kinderen én hun ouders wilde aansluiten.
Ik vind het belangrijk om samen met ouders te zoeken naar mogelijkheden. Zij zijn immers de experts van hun eigen kind. Sterker nog, hun jarenlange ervaring en intuïtie zijn enorm belangrijk tijdens een diagnostiektraject.
Het allerleukste van mijn werk? Het persoonlijke contact natuurlijk. Ik leer kinderen graag zelf kennen in plaats van nadruk te leggen op symptomen en problemen.
Mentaal Losser is een kleine praktijk en daardoor hebben we optimaal aandacht voor iedereen. De lijntjes zijn kort en de samenwerking erg belangrijk. Een praktijk waar ik zeker ook met mijn eigen kinderen heen zou gaan.
In mijn vrije tijd geniet ik uiteraard van mijn gezin, maar sta ik ook graag in de keuken. Italiaans is mijn specialiteit. Verder sla ik graag een balletje op de tennisbaan of doe ik leuke dingen met vrienden.
Ik hoop dat je je hier welkom zult voelen terwijl je de hulp krijgt die je zoekt. Het lijkt me leuk om jou te ontmoeten.
Kelly Geerdink
Omdat ik graag op praktische wijze mensen doelgericht help, heb ik de opleiding Toegepaste Psychologie te Deventer gevolgd. Tijdens mijn studie en in de laatste jaren heb ik gewerkt in de kinder- en jeugd GGZ. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan bij een onderwijsadviesbureau en vervolgens ruim 9 jaar gewerkt binnen een instelling die ondersteuning biedt aan mensen met complexe problematiek, zoals gedragsproblemen en een verstandelijke beperking. Ik heb dus zowel veel plezier als ervaring in het onderzoek doen bij kinderen, jongeren én volwassenen met allerlei leer-, ontwikkelings- of opvoedingsvragen.
Om mezelf te ontwikkelen en verdieping te zoeken, ben ik gestart met de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit. Deze volg ik op mijn eigen tempo, omdat ik een gezin heb.
Ook ík ben namelijk telkens op zoek naar een gezonde balans tussen hoofd, hart en handen. Voor mijn frisse dosis opgewektheid loop ik hard of wandel ik in de natuur. Mentaal losser word ik van een dansje, bij voorkeur op een festival. En ik vind ontspanning in koken.
Psychodiagnostisch Werker, zo heet mijn functie binnen Mentaal Losser. Dit betekent dat ik door het uitvoeren van observaties, het invullen van vragenlijsten, het afnemen van tests en/of het voeren van gesprekken zo goed mogelijk jouw functioneren in kaart breng.
De focus ligt op het aansluiten bij jouw unieke kwaliteiten, maar ik daag je ook uit met mildheid te kijken naar de dingen waar je tegenaan loopt. Mijn benadering is waar het kan met een lach (en waar nodig met een traan). Altijd met het doel om zicht te krijgen op de achtergrond van jouw klachten en sterke kanten om zo een behandelplan op maat te kunnen maken.
Michelle Koopman
Met veel plezier heb ik in Groningen mijn opleiding tot orthopedagoog gevolgd. Werken met kinderen en jongeren, bij de Kindertelefoon en in de psychiatrie vond ik erg leuk. Naast de doelgroep van kinderen en hun ouders, kreeg ik ook interesse in de volwassenenzorg en heb ik besloten om aansluitend de master ‘Positieve psychologie’ aan de Universiteit van Twente te doen. Als orthopedagoog en psycholoog heb ik een aantal jaren gewerkt in de dyslexiezorg en binnen de kinder- en jeugd ggz. In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist, omdat ik toe was aan meer diepgang en uitdaging. Vanaf maart 2020 ben ik samen met Gerben begonnen aan een nieuw avontuur. Een eigen praktijk, bouwen aan iets wat goed voelt!
Binnen mijn werk en mijn privéleven, vind ik het belangrijk en fijn om te kijken naar dingen die wel lukken. Het is goed om zonder oordeel te kijken naar een ander en uit te gaan van het positieve in de medemens. In mijn werk wil ik graag dat mensen laagdrempeligheid ervaren en merken dat het oké is om je kwetsbaar op te stellen.
Binnen ‘Mentaal Losser’ ben ik werkzaam als regiebehandelaar jeugd, waarbij ik diagnostiek en behandelingen uitvoer. Aansluitend behandel ik ook volwassenen. Ik vind het belangrijk om laagdrempelig, betrokken en met aandacht professioneel te zijn. Maar dat er ook gewoon lekker gelachen kan worden.
Gerben Keujer
Na mijn opleiding aan de pedagogische academie ben ik orthopedagogiek gaan studeren in Nijmegen. Na deze studie heb ik meerdere jaren als gedragswetenschapper/psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Ik had mijn eigen ideeën over de geestelijke gezondheidszorg, waardoor ik in 2013 mijn eigen praktijk heb opgezet. Aan huis, want ik wilde het laagdrempelig houden.
In 2020 zijn Michelle en ik samen gaan werken onder de naam ‘Mentaal Losser’. Een no-nonsens en laagdrempelige praktijk voor Losser en omgeving, waarbij we met de naam een kwinkslag willen maken naar een positieve state of mind: je mentaal losser voelen.In 2022 en 2023 heb ik een opleiding tot relatietherapeut en seksuoloog NVVS gevolgd en biedt Mentaal Losser ook op deze gebieden ondersteuning.
Ik word vaak beschreven als doortastend en ‘to the point’. Ik behandel met passie en ben prikkelend. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar de positieve en provocatieve benadering: uitdagen met liefde en vooral humor. Altijd om je in beweging te laten komen.
Binnen ‘Mentaal Losser’ werk ik graag met jeugd en volwassenen, waarbij de laatste jaren de focus ligt op (jong)volwassenen. Tussen al het werk door probeer ik mijzelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Ik maak muziek, ben soms te vinden op een festival, filosofeer er een hoop op los en probeer te genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft.